Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2018

Прокуратурою Полтавської області розпочато досудове розслідування стосовно молодшого інспектора відлілу нагляду і безпеки "Кременчуцької виправної колонії 69", який за хабар намагався передати засудженому заборонені речі

За результатами комплексної перевірки додержання вимог кримінально-виконавчого та іншого законодавства України у Державній установі «Кременчуцька виправна колонія №69» Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції, проведеної Кременчуцькою місцевою прокуратурою внесено вказівку керівництву виправної установи щодо виявлених порушень,  у тому числі щодо не встановлення каналів надходження заборонених предметів до зони, що охороняється.

 

На виконання вказівки прокурора, адміністрацією виправної установи вжито ряд дієвих організаційно-практичних заходів. Так, у середу, 15 серпня, на контрольно-пропускному пункті оперативними працівниками зазначеної установи виявлено та вилучено мобільний телефон у молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки, прапорщика внутрішньої служби, який він намагався передати засудженому.  Свої дії працівник мотивував бажанням отримати грошову винагороду за вказану послугу. 

 

Адміністрацією установи стосовно останнього складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 188 КУпАП (незаконна передача заборонених предметів особам, яких тримають у слідчих ізоляторах, установах виконання покарань).

 

Крім того, за вказаним фактом Кременчуцька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 368 ( прийняття пропозиції,  обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)  КК України. 

Досудове розслідування триває,  санкція статті передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі строком до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Керівництвом регіональної прокуратури активізовано роботу на вказаному напрямі.

 

Прес служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2712