Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2018

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області судитимуть 2 шахраїв, які представляючись співробітниками правоохоронних органів, телефонували громадянам та вимагали в них кошти за "звільнення" від кримінальної відповідальності їхніх родичів

У ході досудового розслідування встановлено,  що наприкінці червня поточного року з Харкова до Миргорода приїхали двоє чоловіків  36-ти та 37-ми років. Зловмисники телефонували громадянам на випадкові міські абонентські номери та, представляючись співробітниками правоохоронних органів, повідомляли останнім, що їхні родичи потрапили в халепу.

 

Наприклад, до одного з потерпілих зловмисник зателефонував і представившись сином останнього повідомив, що скоїв ДТП і потрібні кошти для владнання ситуації.  "Правоохоронці" запевняли потерпілих, що за певну грошову винагороду вони зможуть владнати проблеми. 

 

Зловмисники встигли ошукати громадян на загальну суму майже 50 тисяч гривень.   Завдяки пильності однієї з потерпілих та скоординованим діям правоохоронних органів шахраїв затримано. 

 

Миргородською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно зловмисників за ч. 2 ст.190 (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України та за ч. 3 ст.15 ч. 2 ст.190 (незакінчений замах на шахрайство, запопередньою змовою групою осіб) КК України. 

 

Обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк до 3 років. 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2815