Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2018

Прокуратурою Полтавської області доведено вину шахрая, який ошукав 63 громадян на загальну суму понад 360 тисяч гривень, пропонуючи їм встановити неіснуючі металопластикові вікна

Установлено, що 33-річний мешканець м. Полтава, як фізична особа-підприємець, укладав із громадянами договори поставки металопластикових вікон. При цьому, як з'ясувалось, у "підприємця" не було ані  офісу, ані складу чи інших приміщень, які необхідні для здійснення подібного виду підприємницької діяльності. Крім того, чоловік не мав діючих договорів поставки металопластикових конструкцій із заводами-виробниками. 

Зловмиснику вдалось ошукати 63 громадян, яким завдано збитків на загальну суму більше 360 тисяч гривень. 

Прокуратурою доведено вину "підприємця" у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно) та за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство, вчинене повторно) КК України. 

За вироком суду зловмиснику призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.   

Прокуратурою готується апеляційна скарга на м’якість призначеного покарання.  

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2964