Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2018

Прокуратура Полтавської області повернула державі земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 132 га вартістю майже 28 млн грн, які в порушення вимог чинного законодавства вибули із державної власності безоплатно

Установлено, що Полтавською районною державною адміністрацією, в обхід проведення аукціону, укладено 10 договорів про встановлення земельного сервітуту на земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 132 га, вартість яких становить майже 28 млн грн.

На час укладення вказаних договорів про встановлення земельного сервітуту діяли положення Земельного кодексу України про те, що право оренди земельної ділянки набувається на конкурентних засадах за результатами земельних торгів.

Таким чином, вказані діїпризвели до порушення економічних інтересів держави, оскільки земельні ділянки вибули із державної власності безоплатно. Державний бюджет України взагалі не отримав коштів від надання земельних ділянок у користування юридичній особі.

Завдяки ретельному вивченнюта своєчасному реагуванню прокуратури  у власність держави повернуто земельні ділянки загальною площею 132 га, вартістю майже 28 млн грн.

Суд апеляційної інстанції наголосив на тому, що звернення прокурора з даними позовами здійснено у межах процесуальних повноважень та відповідає вимогам Закону України «Про прокуратуру» та практиці Європейського суду з прав людини.

Прес-служба
прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2853