Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2018

Прокуратура Полтавської області скерувала обвинувальний акт стосовно командира роти терористичної організації «ДНР»

Під час досудового розслідування встановлено, що 28-річний уродженець Донеччини у 2014 році, перебуваючи у м. Донецьк, за власною ініціативою, підтримуючи ідеї та мету створення терористичної організації, вступив до так званого «11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу «ДНР», де на даний час займає посаду командира роти мотострілецького батальйону.

Правоохоронними органами отримано докази участі зловмисника у діяльності терористичної організації «ДНР» та керівництва незаконним збройним формуванням, яке брало участь в бойових діях проти підрозділів ЗС України в районі «промзони» м. Авдіївки Донецької області.

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області  слідчим відділом УСБУ в області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно активного учасника не передбаченого законом збройного формування, який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) КК України.

Зважаючи на те, що обвинувачений до цього часу продовжує перебувати на непідконтрольній українській владі території, прийнято рішення про проведення щодо нього спеціального досудового розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлений до суду для заочного засудження.

Обвинувачуваному загрожує до 15 років позбавлення волі.

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2757