Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2018

Прокуратурою Полтавської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовими особами Полтавської міської ради під час проведення ремонтних робіт доріг у центрі міста

За наслідками моніторингу державних закупівель, проведених у місті Полтаві, прокуратурою розпочато досудове розслідування за фактом можливого зловживання владою або службовим становищем зі сторони службових осіб Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міської ради під час виконання робіт по капітальному ремонту тротуару по вул. 1100-річчя Полтави.

Так, згідно отриманої інформації, у липні поточного року УЖКГ оголосило тендер на капітальний ремонт тротуару з очікуваною вартістю 3,6 млн грн. У вказаному тендері брали участь два підприємства, переможцем стало підприємство, що запросило меншу суму.

У подальшому,  управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому замовило в переможця тендеру капремонт тротуару на вул. 1100-річчя Полтави. Після укладення договору УЖКГ внесла на рахунок підприємства авансовий внесок — 1,019 млн грн.

В ході проведених робіт встановлено, що підрядником використовується плитка виробника одного з товариств , на офіційному сайті якого вартість матеріалів значно менша, ніж у кошторису підрядника.

Таким чином, існує ймовірність необґрунтованого завищення вартості товарів для проведення будівельних робіт, у зв’язку з чим розпочато досудове розслідування за ч.2 ст. 364 КК України.

Прес-служба
прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 3359