Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2018

Прокуратурою Полтавської області повідомлено про підозру членам ОЗГ, які організували втечу обвинуваченого з приміщення Миргородського міськрайонного суду, наразі всі троє підозрюваних перебувають під вартою

Наприкінці червня поточного року 40-річний обвинувачений у вчиненні низки злочинів здійснив втечу з-під варти з приміщення Миргородського міськрайонного суду. Допомагали зловмиснику його цивільна дружина та раніше судимий знайомий.

 

Так, 32-річна жінка придбала автівку на іноземній реєстрації, пістолет, набої та 2 гранати РГД-5. У подальшому, жінка передала обвинуваченому 1 тисячу гривень для надання хабара начальнику конвою відділення конвойної служби Ізолятору тимчасового тримання для надання їм побачення в приміщенні суду під час перерви в судовому засіданні.

 

Під час чергового судового засідання, на виконання попередніх домовленостей, правоохоронець, під приводом конвоювання обвинуваченого до туалету, вивів останнього з зали суду та відвів до запасного виходу, де його вже чекала цивільна дружина. Знявши кайданки з рук обвинуваченого начальник конвойної служби залишив їх наодинці.

 

Скориставшись можливістю зловмисники почали тікати. Отримавши від жінки зброю, чоловік погрожував співробітникам правоохоронних органів, які намагались затримати їх. Сівши в автівку, за кермом якої був товариш обвинуваченого, злочинці залишили приміщення суду, здійснивши при цьому наїзд на поліцейського.

 

Завдяки якісному процесуальному керівництву прокуратури Полтавської області жінку та водія автівки затримано наступного дня у порядку ст. 208 КПК України у м. Полтава та в м. Писочин Харківської області відповідно. Обвинуваченого оголошено у розшук та вже 03.07.2018 затримано у столиці. Під час особистого обшуку у затриманого вилучено наркотичний засіб – кокаїн.

 

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області трьом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 28, ч.2 ст. 393 (втеча з-під варти особи, яка перебуває в попередньому ув’язненні, поєднана із використанням зброї, застосуванням насильства та погрозами його застосування, в складі організованої злочинної групи ) КК України.

 

Окрім вищевказаного злочину, дані особи обґрунтовано підозрюються у вчиненні ряду інших кримінальних правопорушень, а саме пов’язаних із незаконним поводженням зі зброєю та бойовими припасами, наданням неправомірної вигоди службовій особі (конвоїру), у погрозі вбивством працівникам правоохоронного органу та у незаконному зберіганні наркотичних засобів.

 

За клопотанням прокуратури Полтавської області підозрюваним продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави до 14.12.2018.

 

Досудове розслідування триває. Підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років.

 

Довідково: прокуратура Кіровоградської області підтримує державне обвинувачення стосовно втікача у Миргородському міськрайонному суді за обвинуваченням останнього у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257, ч. 4 ст. 187,  ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 309 КК України.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3040