Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2018

Прокуратура Полтавської області викрила та скерувала обвинувальний акт стосовно екс-заступника начальника ВП ГУНП в області, який вимагав та отримав хабар за не перешкоджання здійснення підприємницької діяльності

Прокуратура Полтавської області затвердила та скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника Шишацького відділення поліції Миргородського відділу поліції ГУНП в Полтавській області за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України.

 

У ході досудового розслідування установлено, що обвинувачений вимагав та отримав від підприємця неправомірну вигоду на загальну суму 12 тисяч гривень за повернення вилученого майна, а також у безперешкодному здійсненню в подальшому підприємницької діяльності.

 

Так, вказаний підприємець перевозив на автомобілі деревину породи сосна. Співробітники поліції зупинили автомобіль та до зясування всіх обставин майно помістили до відділу поліції. Згодом, встановлено, що підприємець має всі дозвільні документи, але не зважаючи на це, екс-правоохоронець вимагав хабар.

 

За клопотанням прокуратури Полтавської області правопорушнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення  застави на суму понад 140 тисяч гривень.

 

Максимальна санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2918