Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2018

За позовними вимогами прокуратури Полтавської області державі повернуто земельну ділянку водного фонду площею 18 га, вартістю понад 27 млн грн, якою безоплатно та без правовстановлюючих документів користувався громадянин

Установлено, що в 2011 році Полтавською районною державною адміністрацією із громадянином укладено договір оренди водного об’єкта (ставка) площею 18 га для риборозведення, вирощування і вилову риби. Ставок знаходиться в с. Глухове Чорноглазівської сільської ради Полтавського району, його вартість становить понад 27 млн гривень.

 

Відповідно до вказаного договору орендар протягом року мав  виготовити технічний паспорт водного об’єкта. Втім, в порушення вимог договору та норм чинного законодавства орендарем не оформлено право користування на вказані земельні ділянки, договори оренди відсутні.

 

Таким чином, у зв’язку з тим, що орендарем належним чином не оформлено право користування ставком, земельна ділянка водного фонду використовується безоплатно. Державний бюджет взагалі не отримує коштів від користування громадянином земельною ділянкою.

 

Реагуючи на порушення норм чинного законодавства, органи прокуратури Полтавської області звернулись до суду з позовною заявою про розірвання договору оренди водного об’єкта (ставка) з вимогою повернути у власність держави земельну ділянку водного фонду площею 18 га, вартістю понад 27 млн гривень.

 

Позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі.

 

Прокуратура Полтавської області невідкладно вживатиме законних заходів з метою відновлення порушених прав держави у сфері земельних відносин.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2929