Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2018

За належного процесуального керівництва прокуратури Полтавської області затримано та взято під варту жінку, яка обвинувачується в організації незаконного бізнесу з фіктивного продажу квартир, що спричинило потерпілим збитки на 40 000 доларів США

Установлено, що організована група, до складу якої входило троє жінок, шукали квартири, в яких тривалий час ніхто не проживав та використовуючи підроблені документи, незаконно їх продавали.

 

Зловмисницям вдалося продати 3 квартири в м. Полтава на загальну суму 40 тисяч доларів США.

 

Прокуратурою Полтавської області скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальні акти стосовно останніх. Зважаючи, що організатор незаконного бізнесу переховувалась від правоохоронних органів, її було оголошено у розшук.

 

За належного процесуального керівництва прокуратури Полтавської області обвинувачену затримано у м. Полтава та за принципової позиції державного обвинувача обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Дії обвинуваченої кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, що завдало шкоди потерпілому у великих розмірах, вчинене у складі організованої групи), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу),  ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 (незакінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, у складі організованої групи, а також використання завідомо підробленого документу) КК України.

 

Зловмисниці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3119