Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2018

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області завершено досудове розслідування стосовно групи осіб, яку викрито під час вчинення таємного викрадення газоконденсату з магістральних трубопроводів у розмірі 2 000 кг, що могло спричинити небезпеку для життя та здоров’я людей

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно групи осіб у складі 7 чоловік, яку викрито під час вчинення таємного викрадення вуглеводневої сировини з магістральних трубопроводів за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 185 (незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 292 КК України (пошкодження магістральних газоконденсатопроводів, що призвели до порушення нормальної роботи вказаних трубопроводів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

 

Під час досудового розслідування встановлено, що семеро чоловіків у червні поточного року, перебуваючи  у Лохвицькому районі, шляхом електрозварювання зробили в трубопроводі наскрізний отвір до якого приєднали додаткове обладнання, виготовлене кустарним способом і викачували газоконденсат. Зловмисникам вдалось викрасти вуглеводневої сировини загальною масою 2 000 кг. Під час вчинення злочину правопорушників затримано співробітниками правоохоронних органів.

 

Враховуючи, що магістральний конденсатопровод є об’єктом підвищеної небезпеки, зловмисники наражали себе та інших людей на загрозу заподіяння тілесних ушкоджень.

 

Відповідно до висновків експертизи внаслідок несанкціонованого втручання у роботу магістрального конденсатопроводу підприємству завдано збитків на загальну суму на понад 40 тисяч гривень.

 

Наразі у кримінальному провадженні виконуються вимоги ст. 290 КПК України (відкриття матеріалів іншій стороні), повідомлено підозрюваним та захисникам про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів кримінального провадження.

 

Після ознайомлення сторін із матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

 

Санкція статті передбачає  покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років. 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2892