Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2018

За підтримання державного обвинувачення прокуратурою Полтавської області судитимуть зловмисника, який представлявся «смотрящим» та членів його банди, які вимагали гроші від потерпілих у м. Горішні Плавні, залякуючи останніх фізичною розправою та неіснуючими боргами

Досудовим розслідуванням установлено, що 6 чоловіків, протягом 2017-2018 років, систематично вимагали грошові кошти у потерпілих з м. Горішні Плавні.

 

Вказана група осіб залякувала потерпілих неіснуючими боргами, а також фізичною розправою, якщо останні не будуть сплачувати кошти вимагачам. Окрім цього, зловмисники забрали автомобіль у потерпілого, а у іншої особи – паспорт, фотоапарат та інші особисті речі, щоб останній сплатив їм 20 000 грн.

 

За період своєї злочинної діяльності організована група встигла заволодіти грошима потерпілих на загальну суму понад 150 000 грн.

 

Прокуратурою Полтавської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно 5 осіб за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 186 (грабіж), ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом, вчинене організованою групою) КК України.

 

Одного із зловмисників оголошено у міждержавний розшук.

 

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення полі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 3024