Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2018

Прокуратура Полтавської області вживає заходів щодо повернення державі 0,6 га лісу вартістю майже 370 000 грн, який незаконно надано у приватну власність двом фізичним особам для ведення особистого селянського господарства

Установлено, що в 2012 році голова Решетилівської районної державної адміністрації видав розпорядження, якими передано у приватну власність двом фізичним особам земельні ділянки площею 0,6 га та вартістю майже 370 тис грн для ведення особистого селянського господарства. На виконання розпоряджень видано державні акти на право приватної власної на вказані землі.

 

Втім, зазначені землі відносяться до земель лісогосподарського призначення і їх передача у власність відбулася з численними порушеннями вимог законодавства. 

Зокрема, Решетилівська РДА всупереч законодавчо визначеному порядку, з перевищенням наданих повноважень, надала земельні ділянки лісогосподарського призначення у власність для ведення особистого селянського господарства без зміни цільового призначення, відповідних погоджень, розроблення проекту землеустрою та проходження ним обов’язкової експертизи землевпорядної документації.

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратурою Полтавської області скеровано до суду два позови про скасування розпоряджень голови Решетилівської районної державної адміністрації, визнання недійсними державних актів на право приватної власності та витребування земельних ділянок на користь держави.

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2678