Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2018

За клопотанням прокуратури Полтавської області взято під варту 22-річного молодика, який прослідкував за чоловіком, проник до його житла, завдав останньому тілесних ушкоджень та заволодів коштами на загальну суму 55 000 грн

Установлено, що наприкінці листопада поточного року, раніше судимий 22-річний молодик побачив на вулиці незнайомого йому чоловіка, який ніс гаманець в руках. Прослідкувавши за чоловіком до будинку, зловмисник піднявся на 8 поверх та став чекати поки з квартири вийде товариш останнього.

Після цього, молодик підійшов до дверей квартири та постукав у неї, коли господар відчинив двері зловмисник проник до приміщення квартири, поваливши на підлогу потерпілого та  почав його душити за горло. Чоловік не припинив чинити опір, тоді нападник завдав останньому удар по обличчю і коліном давити на горло, від чого чоловік на короткий час втратив свідомість.

Після цього, молодик заволодів мобільним телефоном потерпілого та грошовими коштами у розмірі 1600 євро і 5000 грн.

Прокуратурою Полтавської області повідомлено про підозру молодику у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) КК України.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прес-служба
прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2586