Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2019

Прокуратура Полтавської області скерувала обвинувальний акт стосовно двох братів, які незаконно зберігали вогнепальну зброю, наркотичні засоби, а також здійснили замах на вбивство правоохоронців

Установлено, що співмешканка одного з братів викликала правоохоронців, оскільки остання просила про допомогу внаслідок сімейної сварки. Прибувши на виклик працівники правоохоронного органу намагалися владнати конфлікти між подружжям, проте один з братів, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння,  наніс декілька ударів ножем правоохоронцю в область голови та грудної клітини, а іншому – завдав удару в стегно.  

Окрім цього, встановлено, що за місцем свого проживання зловмисники незаконно зберігали вогнепальну зброю, бойові припаси, а також особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.  

На даний час досудове розслідування у кримінальному провадження завершено.  

Прокуратура Полтавської області затвердила та скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно двох братів за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами), ч.1 ст. 345 (погроза вбивством, насильством працівнику правоохоронного  органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків), ч.2 ст. 345 (умисне заподіянні працівнику правоохоронного  органу легких тілесних ушкоджень), ст.348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 309 (незаконне придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) КК України.  

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років або довічним позбавленням волі.

За клопотанням прокуратури обвинуваченим продовжено запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.    

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2926