Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2019

Завдяки прокуратурі Полтавської області до 5,5 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння здійснив смертельний наїзд на велосипедиста та залишив потерпілого без допомоги

Установлено, що житель Лохвицького району, у травні 2018 року, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, порушив правила дорожнього руху та допустив наїзд на велосипедиста. Внаслідок отриманих травм потерпілий помер на місці пригоди.

 

Після наїзду на потерпілого зловмисник залишив місце вчинення злочину та не надав останньому допомоги.

 

Прокуратурою Полтавської області скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно чоловіка за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 135 (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному  для життя стані) КК України.

 

Обвинуваченого визнано винним у інкримінованих злочинах та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років 6 місяців з позбавленням права керувати транспортним засобом на 3 роки.

 

Запобіжний захід відносно обвинуваченого до набрання вироку законної сили залишено у вигляді тримання під вартою.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2676