Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2019

Завдяки прокуратурі Полтавської області неповнолітньому, який вбив матір, завдавши останній близько 12 ударів ножами, застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом

Досудовим розслідуванням встановлено, що в листопаді 2017 року, 17-річний хлопець, перебуваючи за місцем свого проживання, в ході сварки з матір’ю, наніс останній близько 12 ударів ножами в обличчя, шию, тулуб,з ушкодженням судин та внутрішніх органів. Внаслідок чого 45-річна потерпіла померла на місці.

Після цього, неповнолітній вистрибнув з вікна квартири, що знаходиться на четвертому поверсі.

Відповідно до висновку психолого-психіатричної експертизи хлопець, на період інкримінованого йому діяння страждав і в теперішній час страждає на хронічне психічне захворювання. 

По завершенню досудового розслідування до суду скеровано клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру стосовно неповнолітнього, який вчинив вбивство своєї матері.

За результатами судового розгляду, судом відносно неповнолітнього застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

З вказаним рішенням суду не погодився захисник підозрюваного в частині виду примусового заходу медичного характеру у вигляді суворого нагляду.

За принципової позиції прокуратури Полтавської області апеляційна скарга адвоката залишена без задоволення, рішення суду першої інстанції та вид госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом залишилися без змін.

  

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2876