Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2019

Завдяки прокуратурі Полтавської області екс-заступника голови Гадяцької РДА притягнуто до кримінальної відповідальності за побиття трьох людей

Під час досудового розслідування кримінального провадження з’ясовано, що  у 2016 році, перебуваючи на посаді першого заступника голови Гадяцької районної державної адміністрації, чоловік вчинив сварку із жінкою, яка переросла в бійку. Батько потерпілої побачив, що його дочці чоловік наносить удари по тілу, підбіг до жінки та почав відтягувати її від нападника. Колишній держслужбовець завдав чоловіку удар по голові, від чого останній впав на землю. Не зупиняючись на цьому, зловмисник сів зверху на потерпілого та почав наносити йому удари по тілу. Внаслідок побиття потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку.

 

Сусід потерпілих побачив конфлікт та намагався розборонити чоловіків, проте екс-заступник Гадяцької РДА завдав і йому тілесних ушкоджень.

 

Під час підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Полтавської області доведено винуватість колишнього державного службовця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України.

 

Вироком суду зловмисника визнано винним та призначено покарання у вигляді виправних робіт тривалістю 6 місяців.

 

Не погоджуючись із вказаним судовим рішенням правопорушник оскаржив його до суду апеляційної інстанції, втім у задоволенні апеляційної скарги судом відмовлено.

 

Ухвалою Верховного Суду України у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою чоловіка на вирок  районного суду та на ухвалу Полтавського апеляційного суду, відмовлено.

 

Таким чином, вирок суду стосовно екс-заступника голови Гадяцької РДА набрав законної сили і переданий до виконання до органу пробації.

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2606