Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2019

Прокуратурою Полтавської області скеровано обвинувальний акт стосовно екс-секретаря сільської ради, яка видала підроблений дублікат заповіту, внаслідок чого законного спадкоємця позбавлено права на отримання у власність будинковолодіння та земельної ділянки, чим спричинено збитки на суму майже 150 000 грн

Установлено, що секретар однієї з сільських рад Пирятинського району, під час перебування на посаді, була уповноваженою особою на здійснення нотаріальних дій.

 

Так, у 2012 році, достовірно знаючи про наявність посвідченого нею у 1999 році заповіту спадкодавця на ім’я своєї невістки, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, внесла до дублікату заповіту не ПІБ законного спадкоємця, а ПІБ третьої особи, підписала його, скріпила печаткою та видала для подальшого незаконного використання.

 

Таким чином, колишній секретар сільської ради позбавила законного спадкоємця права на отримання у власність будинковолодіння та земельної ділянки, спричинивши останньому збитки на суму майже 150 тисяч гривень.

 

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області обвинувальний акт відносно екс-секретаря сільської ради за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу) та ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, умисне в інтересах третіх осіб використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки) КК України направлено до суду.

 

Обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 6  років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2639