Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2019

За підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Полтавської області раніше судимого чоловіка, який в стані алкогольного сп’яніння до смерті жорстоко побив свого знайомого, засуджено до 7 років позбавлення волі

Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що у квітні минулого року, раніше судимий 37-річний чоловік проживав у будинку свого товариша. Під час розпиття алкогольних напоїв між чоловіками виникла сварка, яка переросла у бійку.

 

Квартирант почав наносити численні удари кулаками по голові та тулубу господарю будинку, внаслідок чого останній впав на диван. Не зупиняючись на цьому, зловмисник продовжив наносити потерпілому удари по тілу, доки чоловік не перестав чинити опір. 

 

Після побиття потерпілого квартирант почав займатися особистими справами. У подальшому, побачивши, що потерпілий не встає з ліжка та не розмовляє, чоловік викликав швидку. Не приходячи до тями потерпілий помер у лікарні.

 

Згідно висновку експерта на тілі потерпілого виявлено тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, множинних переломів ребер, забою серця.

 

За підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Полтавської області зловмисника визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років 1 місяць.

 

До набрання вироку суду чинності обвинуваченому продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2545