Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2019

Завдяки вжитим заходам органів прокуратури Полтавської області з незаконної оренди до державної власності повернуто «Кременчуцький лікеро-горілчаний завод» вартістю понад 5 млн грн

У 2001 році Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Полтавській області надано в оренду товариству цілісний майновий комплекс Державного підприємства «Кременчуцький лікеро-горілчаний завод» вартістю понад 5 млн грн.

Строк дії договору оренди закінчився ще у 2016 році., проте орендарем не повернуто майно орендодавцю. Окрім цього, товариство протягом тривалого часу не сплачувало орендну плату внаслідок чого виникла заборгованість у сумі понад 270 тисяч гривень, у тому числі з урахуванням пені.

Зважаючи на виявлені порушення прокуратура Полтавської області звернулась до суду з позовними вимогами зобов’язати товариство сплатити до державного бюджету України виниклу заборгованість з орендної плати, а також повернути державі цілісний майновий комплекс «Кременчуцький лікеро-горілчаний завод» вартістю понад 5 млн грн.

Позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі.

У березні 2019 року вказане рішення суду фактично виконано, майновий комплекс, який розташований на земельній ділянці площею понад 2 га в межах м. Кременчука повернуто у державну власність.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2502