Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2019

Прокуратурою Полтавської області викрито групу осіб, які створивши фіктивні фірми з продажу сільськогосподарської техніки, шахрайськм шляхом заволоділи коштами потерпілих на загальну суму майже 500 000 грн

Прокуратурою Полтавської області спільно із слідчим управлінням ГУНП в області викрито злочинну схему групи осіб, які зареєструвавши ряд фіктивних юридичних осіб, повідомляли потерпілим завідомо неправдиву інформацію щодо продажу сільськогосподарської техніки.

 

Так, зловмисники занижували вартість сільськогосподарської техніки, у деяких випадках, у 10 разів, після внесення потерпілими завдатку шахраї суттєво змінювали істотні умови договору купівлі-продажу, а потім закривали фірми. Таким чином, правопорушникам вдалось ошукати понад 10 потерпілих, заволодівши коштами останніх на загальну суму майже півмільйона гривень.

 

У понеділок, 18 березня, правоохоронними органами проведено 4 обшуки в помешканнях підозрюваних у м. Полтаві, у м. Харкові, та в Харківській області за результатами яких вилучено чорнові записи, банківські картки, ноутбуки та мобільні телефони.

 

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області 3 особам повідомлено про підзору у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб та вчинене у особливо великих розмірах ) КК України.

 

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2509