Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2019

Органи прокуратури Полтавської області вимагають зобов’язати фермерське господарство повернути до комунальної власності 45,88 га земель, які вони отримали в оренду без участі у земельних торгах

Однією з сільських рад Кременчуцького району Полтавської області у 2015 році надано в оренду Фермерському господарству 4 земельні ділянки загальною площею 45,88 га поза межами аукціону.

З огляду на те, що на момент отримання в оренду земельних ділянок вже було створено СФГ, всі земельні ділянки фермерське господарство повинно було отримувати у користування відповідно до вимог ст. ст. 124, 134 Земельного кодексу України, ст. ст. 1, 7 Закону України «Про фермерське господарство», як юридична особа та лише на конкурентних засадах – за результатами земельних торгів. 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Полтавської області звернулась до Господарського суду з позовними вимогами про визнання незаконним та скасувати  рішення сільської ради та визнати недійсними договори оренди землі загальною площею 45,88 га., приблизна вартість яких складає 1 млн. 700 тис. грн.

 

Прес-служба
прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2615