Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2019

Прокуратура Полтавської області спільно з СБ України та Держрибагенством викрила підпільні риболовецькі бригади, які здійснювали незаконний вилов особливо цінних видів риб в період нересту на р. Сула та Кременчуцькому водосховищі – вилучено понад 100 тонн риби, повідомлено про підозру 2 особам, у тому числі інспектору Держрибагентства

Прокуратура Полтавської області спільно зі співробітниками СБ України та Держрибагентства України припинила діяльність підпільних риболовецьких бригад, які здійснювали незаконний вилов особливо цінних видів риб на р. Сула та Кременчуцькому водосховищі.

Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що вказана злочинна схема з вилову особливо цінної породи риб існувала тривалий час, оскільки деякі службові  особи Держрибагентства у Полтавській області прикривали та контролювали діяльність підпільних риболовецьких бригад. Незаконний вилов здійснювався на всій території обслуговування управління Держрибагентства у Полтавській області.

Зазначимо, що браконьєри діяли навіть в нерестовий період, коли відповідно до ЗУ «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» заборонено вилов риби.

У четвер, 04 квітня, прокуратурою Полтавської області спільно з оперативними працівниками  СБ України проведено більше 20 обшуків та інших слідчих дій на території Оржицького, Глобинського, Кременчуцького, Семенівського районах Полтавської області, а також на території Черкаської області. Виявлено та вилучено близько 100 тон риби, чорнову документацію, плавзасоби, знаряддя лову (сітки, довжина яких склала приблизно 10 кілометрів).

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області повідомлено про підозру двом браконьєрам, серед яких інспектор Держрибагентства у Полтавській області, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним промислом) КК України.

За підрахунками Державної екологічної інспекції Центрального округу підозрювані своїми незаконними діями завдали збитків державі на суму 350 тисяч гривень. Вказані збитки є рекордними для Полтавської області.

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба
прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2830