Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2019

За активної позиції прокуратури Полтавської області державі повернуто майже 150 га землі, яка була незаконно надана в оренду сільськогосподарському товариству без участі в земельних торгах

У 2012 році на підставі розпорядження голови Гребінківської РДА сільськогосподарському товариству «Прогрес» надано в оренду земельну ділянку площею 146 га, терміном на 20 років. При цьому надання в оренду земельної ділянки відбулося без правових підстав.

Відповідно до вимог статті 124 Земельного кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або місцевого самоврядування згідно з їхніми повноваженнями, визначеними статтею 122 цього Кодексу. Передача в оренду земельних  ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів, крім випадків, встановлених частинами другою, третьою статті 134 Земельного кодексу України. Таким чином земельна ділянка не могла бути передана в оренду без проведення земельних торгів.

За позовними вимогами прокуратури Полтавської області судом визнано незаконним передачу в оренду земельної ділянки на території Кулажинської сільської ради Гребінківського району Полтавської області загальною площею 146 га, вартістю 8 млн. грн.

 

 

Прес-служба
прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2714