Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2019

Прокуратурою Полтавської області скеровано обвинувальний акт стосовно чоловіка, який під час нерестової заборони незаконно здійснював вилов риби в межах Ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський»

Установлено, що 52-річний чоловік, порушуючи вимоги чинного законодавства України, під час нерестової заборони, за допомогою заборонних знарядь лову (сіток) в акваторії Кременчуцького водосховища в межах Ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський» здійснював незаконний вилов риби.

 

Правопорушника викрито правоохоронними органами. На місці події вилучено знаряддя та засоби лову, незаконно здобуту рибу загальною вагою 23 кг.

 

Браконьєр заподіяв істотну шкоду водним біоресурсам добувши незаконно цінні види риб на загальну суму понад 9 000 гривень.

 

Прокуратура Полтавської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 (незаконне зайняття рибним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) КК України.

 

Обвинуваченому загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років, з стягненням на користь держави збитків, завданих навколишньому природному середовищу.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2531