Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2019

Прокуратура Полтавської області спільно з податковою міліцією вилучила нафтопродуктів на 1 млн грн у підприємства, яке виробляло та реалізовувало низькоякісний дорожній бітум, ухиляючись від сплати податків

Під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області співробітники податкової міліції ГУ ДФС в області викрили схему незаконного виробництва та реалізації низькоякісних нафтопродуктів.

Так, під час досудового розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) КК України було встановлено одне з підприємств, що займається оптовою торгівлею твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами. Службові особи зазначеного підприємства організували схему незаконного виробництва та подальшу реалізацію низькоякісного дорожнього нафтового бітуму.

Зокрема, особи, використовуючи підконтрольні компанії, організували незаконне виробництво низькоякісного дорожнього нафтового бітуму, шляхом змішування імпортованих з однієї з країн СНД компонентів та мазуту, який купували за готівку.

У подальшому, виготовлений таким чином бітум реалізовували через мережу транзитних СГД підприємствам реального сектору економіки, які займаються будівництвом доріг і автострад. При цьому, з метою ухилення від оподаткування, фігуранти документально відображали безтоварні фінансово-господарські операції з придбання нафтопродуктів від СГД з ознаками фіктивності.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в Полтавській області за місцями проживання фігурантів, в їх офісних та складських приміщеннях з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання нафтопродукти орієнтовною вартістю понад 1 млн грн., оригінали та копії документів фінансово-господарської і податкової звітності, чорнові записи та документи щодо імпортних операцій.

Відібрано зразки нафтопродуктів для проведення відповідних експертиз.

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 3780