Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2019

Прокуратура Полтавської області в суді касаційної інстанції наполягла на призначенні покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна раніше судимій жінці, яка за допомогою підручного обладнання виготовляла метамфетамін

Установлено, що раніше судима жінка 1980 року народження, за допомогою підручного обладнання, шляхом проведення хімічних та термічних реакцій, виготовляла психотропну речовину метамфетамін.

 

Зловмисницю визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Не погоджуючись із вказаним судовим рішенням жінка оскаржувала його.

 

Завдяки правильно організованим слідчим діям на стадії досудового розслідування та вірно обраній тактиці підтримання публічного обвинувачення у суді із використанням повноважень щодо оскарження судових рішень, колегією суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду Верховного Суду  не встановлено процесуальних  порушень щодо збирання, дослідження та оцінки доказів, які б ставили під сумнів обгрунтованість висновків про доведеність вини обвинуваченої.

 

Таким чином, касаційну скаргу сторони захисту залишено без задоволення.

 

Завдяки прокуратурі винна особа притягнута до відповідальності за реалізацію психотропної речовини - метамфітамін із визначеннням реальної міри покарання  у вигляді позбавлення волі строком на 6 років із конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2683