Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2019

Завдяки вжитим заходам прокуратури Полтавської області державі повернуто землі сільськогосподарського призначення площею понад 30 га, якими товариство продовжувало користуватися після закінчення терміну дії договору оренди

У 2012 році між Пирятинською районною державною адміністрацію та сільськогосподарським підприємством укладено договір оренди земельної ділянки  загальною площею понад 30 га вартістю понад 3 млн грн та підписано акт приймання-передачі земельної ділянки.

                           

Термін оренди земельної ділянки закінчився у січні 2018 року. Сільськогосподарське товариство не зверталося до Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області з клопотанням про поновлення дії договору оренди вказаної земельної ділянки, рішення про поновлення договору оренди землі на вказану земельну ділянку не приймалося, а отже дія вказаного договору не продовжувалася.

 

Незважаючи на вказаний факт, орендар продовжував користуватись  земельною ділянкою без продовження строку дії договору, що грубо порушувало норми чинного законодавства.

 

Зважаючи на вказане, органами прокуратури Полтавської області пред’явлено до суду позовну заяву з вимогою зобов’язати сільськогосподарське товариство  повернути до державної власності вказануземельну ділянки .

 

Рішенням Господарського суду Полтавської області позовні вимоги прокуратури задоволено повністю та зобов’язано сільськогосподарське товариство повернути до державної власності зазначену земельну ділянку.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2451