Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає стягнути з підприємства заборгованість з орендної плати у сумі майже 7 млн грн за використання земельних ділянок комунальної власності

Прокуратурою Полтавської області встановлено, що у 2010 році рішенням Новооріхівської сільської ради Лубенського району надано в оренду підприємству земельні ділянки загальною площею понад 38 га для промислового використання.

 

У подальшому, сільська рада надсилала листи підприємству щодо реєстрації договору оренди у встановленому законодавством порядку та сплати орендної плати за користування землями.

 

Втім, підприємством договори оренди землі не укладено, їх державну реєстрацію не проведено, хоча фактично підприємство використовувало ці землі.

 

Таким чином, порушуючи норми чинного законодавства, підприємство використовували землі без оформлення правовстановлюючих документів та не сплачуючи при цьому оренду плату.

 

Згідно до розрахунку Новооріхівської сільської ради заборгованість з орендної плати склала майже 7 млн грн.

 

З метою відновлення порушених прав держави у сфері земельних відносин,  прокуратурою пред’явлено позов до суду про стягнення на користь сільської ради заборгованості з орендної плати у сумі майже 7 млн  грн за користування вказаними землями без правовстановлюючих документів.

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

 

кількість переглядів: 2692