Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2019

За підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Полтавської області чоловіка, який надав неправомірну вигоду патрульним за не притягнення до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху, визнано винним та призначено покарання

Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що 44-річного чоловіка зупинено співробітниками патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху.  Під час роз'яснення складу вчиненого адміністративного правопорушення,  побоюючись  накладення штрафу та вилучення транспортного засобу, а також застосування більш суворого покарання, у зв’язку з тим, що  раніше відносно нього було складено адміністративний протокол за вчинення адміністративного правопорушення передбаченого  ч. 1 ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння) з вилученням водійського посвідчення, чоловік надав поліцейським неправомірну вигоди у сумі 2550 гривень.

 

Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 (надання службовій особі неправомірної вигоди, за вчинення дій службовою особою в інтересах того хто надає таку вигоду з використанням наданої їй влади чи службового становища) КК України.

 

За підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Полтавської області обвинуваченого судом визнано винним у інкримінованому злочині та призначено покарання у виді штрафу  у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2640