Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2019

Прокуратурою Полтавської області повідомлено про підозру раніше судимій 22-річній шахрайці, яка представляючись працівником правоохоронного органу ошукала потерпілу особу на понад 2 000 грн

У ході досудового розслідування встановлено, що 22-річна дівчина раніше судима за шахрайство, видаючи себе за працівника правоохоронного органу, зловживаючи довірою потерпілої, заволоділа її грошовими коштами на загальну суму понад 2 тисячі гривень.

 

Так, зловмисниця пропонувала потерпілій особі придбати конфіскований мобільний телефон, а також обіцяла за винагороду оформити необхідну для працевлаштування довідку та надати допомогу при складанні іспитів для отримання посвідчення водія. Завдаток за вказані «послуги» шахрайка брала готівкою.

 

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області дівчині повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно), ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років.

 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2465