Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути територіальній громаді села Дейманівка понад 200 000 грн за використання земельної ділянки

Прокуратурою вивчено питання щодо використання власниками нерухомого майна земельних ділянок без правовстановлюючих документів, що призводить до ненадходження податку за землю або орендної плати до місцевих бюджетів.

                                                  

Установлено, що одне з сільськогосподарських товариств без документів, які посвідчують право власності чи право користування земельною ділянкою, та без плати за землю користується комунальною земельною ділянкою площею 21 га в межах населеного пункту села Дейманівка, на якій розташовані належні товариству об'єкти нерухомого майна – господарські будівлі.

 

Тобто, товариство, не сплачуючи орендну плату за користування земельною ділянкою за відсутності укладеного договору, отримує безпідставний дохід, а територіальна громада втрачає належне їй майно (кошти від орендної плати), тобто відбувається безпідставне збереження товариством орендної плати за рахунок територіальної громади.

 

Тому комісією по визначенню та відшкодуванню збитків власникам землі та землекористувачам встановлено суму безпідставно збережених товариством коштів, що становить понад 200 тис. грн.

 

Оскільки вказані кошти товариством добровільно не сплачено,  прокуратурою в інтересах держави в особі Дейманівської сільської ради подано позов про стягнення цих коштів в судовому

 порядку. Наразі справа перебуває у провадженні суду.

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2274