Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2019

Верховним судом підтримано позицію прокуратури Полтавської області та скасовано рішення апеляційного суду, яким призначено м’яке покарання рецидивісту, який наніс тяжкі тілесні ушкодження рідному брату

Установлено, що в грудні минулого року між обвинуваченим та його рідним братом виникла суперечка, яка переросла в побиття останнього. Так, в ході конфлікту зловмисник жорстоко побив потерпілого, чим спричинив тяжкі тілесні ушкодження у вигляді відкритого перелому лівої великогомілкової кістки, зі зміщенням назовні та назад та закритого перелому лівої малогомілкової кістки зі зміщенням.

 

Під час досудового розслідування зловмиснику було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження)КК України та в подальшому відносно нього до суду для розгляду по суті скеровано обвинувальний акт.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років.

 

Упродовж досудового розслідування та в суді правопорушник свою вину не визнав та відмовився відшкодовувати брату завдані збитки.

 

За наполегливої позиції прокуратури, суд першої інстанції погодився з прокурором щодо необхідності застосування до обвинуваченого реальної міри покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років.

 

Апеляційним судом вказаний вирок суду змінено та засуджено обвинуваченого до 2 років обмеження волі.

 

Не погоджуючись з таким рішенням, прокуратурою Полтавської області до Верховного Суду подано касаційну скаргу, яку повністю задоволено. Справу направлено на новий розгляд до суду апеляційної інстанції в іншому складі.  

 

Робота на вказаному напрямі триває.

 

 

 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2386