Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути державі землі лісового фонду площею майже 4 га, які були незаконно надані у приватну власність

Встановлено, що розпорядженням голови Лохвицької РДА передано особі у приватну власність земельну ділянку площею майже 4 га яка, включає в себе землі лісового фонду на території Свиридівської сільської ради Лохвицького району Полтавської області. 

 

Поряд із цим, відповідно до вимог законодавства право на земельну частку мають члени колективного сільськогосподарського підприємства, кооперативу, акціонерного товариства тощо, а також пенсіонери, які раніше працювали в ньому і залишаються їх членами, відповідно до списку, що додається до державного акту. Прізвище особи, якій надано у приватну власність землі площею майже 4 га, відсутнє у відповідному списку.

 

Таким чином, вказана особа набула права власності на земельну ділянку без рішення компетентного органу держави. 

 

З метою захисту інтересів держави прокуратурою скеровано позовну заяву до суду про визнання недійсними державних актів на право приватної власності на земельну ділянку та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння.

 

На даний час Лохвицьким районним судом Полтавської області винесено ухвалу про відкриття провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

 

кількість переглядів: 2423