Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

За принципової позиції прокуратури Полтавської області депутата Пирятинської районної ради покарано за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією

Встановлено, що депутат Пирятинської районної ради Полтавської області, будучи фізичною особою-підприємцем, отримав дохід, який перевищує  50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року. Депутат зобов’язаний був повідомити про це НАЗК протягом 10 днів з моменту отримання доходу, проте всупереч вимог закону не зробив цього.

 

За ініціативи органів прокуратури Полтавської області, уповноваженим суб’єктом складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення відносно депутата Пирятинської районної ради Полтавської області, який будучи суб’єктом на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», не подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

 

Пирятинським районним судом особу визнано винною у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією за ч. 2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн.

 

Прокуратура Полтавської області, як спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції, і надалі вживатиме заходи, спрямовані на притягнення до відповідальності осіб, які вчинили адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2744