Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2019

За сприяння прокуратури Полтавської області екстрадовано до України чоловіка, підозрюваного у здійсненні крадіжки, який переховувався на території Республіки Польща

Встановлено, що в листопаді 2017 року двоє осіб у м. Миргороді Полтавської області вчинили крадіжку грошових коштів та документів з автомобіля, заподіявши потерпілому шкоду на загальну суму майже 60 000 грн. Одному з крадіїв пред’явлено підозру та в подальшому обвинувальний акт направлено на розгляд до суду. Відносно іншого підозрюваного у квітні 2018 року провадження у справі було зупинено та його оголошено  у розшук.

 

За сприяння Генерального секретаріату Інтерполу та Компетентних органів Республіки Польща підозрюваний був повернутий в Україну.

 

За клопотанням прокуратури, слідчим суддею Миргородського міськрайонного суду Полтавської області відносно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 54 дні, визначено заставу у розмірі 60 210,00 грн.

 

Дії підозрюваного  кваліфіковано за ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викраденні чужого майна (крадіжка), вчинене за попередньою змовою групою осіб).

 

Санкція статті передбачає покарання у виді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2377