Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2019

За принципової позиції прокуратури Полтавської області скасовано незаконне рішення суду та призначене реальне покарання депутату сільради, який побив громадянина

Під час досудового розслідування встановлено, що житель Глобинського району, депутат однієї із сільських рад, поблизу будинку культури на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, спричинив тяжкі тілесні ушкодження мешканцю Глобинського району. 

Прокуратурою Полтавської області скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно чоловіка за ч. 1 ст. 121(Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.

Вироком Глобинського районного суду обвинуваченого засуджено до 5 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком  на 3 роки.

Принципово не погоджуючись із вказаним судовим рішенням прокуратурою оскаржено його до суду апеляційної інстанції. В апеляційний скарзі прокуратура наполягала на призначенні покарання обвинуваченому у вигляді реального позбавлення волі.

В ході апеляційного розгляду доводи апеляційної скарги прокуратури знайшли своє підтвердження - вирок суду першої інстанції скасований.

Зловмисника визнано винним та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

 

Прес-служба 
прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2090