Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2019

Прокуратура оскаржила вирок Октябрського райсуду Полтави щодо програміста, обвинуваченого у посяганні на життя правоохоронців та в інших злочинах

Днями Октябрський районний суд Полтави виправдав 36-річного міжнародного програміста за ч. 1 ст. 263 (придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) та ст. 348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) КК України, засудивши його лише за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України до 2 років обмеження волі.

Не погодившись із вироком суду першої інстанції, прокуратура Полтавської області внесла до Полтавського апеляційного суду апеляційну скаргу, в якій доводитиме вину зазначеної особи за вищезгаданими статтями та наполягатиме на реальній мірі покарання.


Нагадаємо, після відмови слідчим суддею затримати полтавця, він понад рік переховувався від слідства і був розшуканий у лютому 2018 року у Києві з підробленим паспортом.

Ще раніше, у серпні 2016 року, дільничним судом м. Фердена було видано європейський ордер про арешт зазначеної особи, мотивуючи, що він підозрюється у членстві в міжнародній кримінальній організації, що обслуговувала інфраструктуру «Avalanche». У листопаді того ж року у Полтаві здійснювалася спецоперація по затриманню підозрюваного у кіберзлочинах програміста. Під час санкціонованого обшуку квартири за ухвалою Печерського районного суду м. Київ зазначений громадянин  вистрілив із мисливського карабіна по вхідних дверях, за якими знаходилися працівники поліції, та намагався втекти через балкон.

За процесуального керівництва прокуратури Полтавщини Слідче управління Головного управління Національної поліції в області розпочало кримінальне провадження. Під час розслідування в помешканні полтавця правоохоронці виявили і вилучили мисливський карабін «МКМ-072», споряджений 10 бойовими набоями, а також пістолет «ПСМ-Р» із 6 набоями травматичної дії.

 

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2535