Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2019

Прокуратура відстояла свою позицію в апеляційній інстанції щодо незаконно встановленої тимчасової споруди в центрі Полтави (ФОТО)

Другий апеляційний адміністративний суд Харкова залишив у силі рішення Полтавського окружного адміністративного суду про задоволення позовної заяви Полтавської місцевої прокуратури щодо визнання протиправним та скасування рішення Полтавської міської ради та Паспорту прив’язки. У рішенні, яке оспорювалося, йдеться про надання одному з підприємців дозволу на розміщення тимчасової споруди на земельній ділянці, розташованій у центрі Полтави, для здійснення підприємницької діяльності.

Таким чином, суди першої та апеляційної інстанцій підтвердили позицію Полтавської місцевої прокуратури, яка полягала в тому, що рішенням Полтавської міської ради від 25 листопада 2014 року підприємцю було надано право користування земельною ділянкою комунальної власності на умовах особистого строкового земельного сервітуту без проведення аукціону (земельних торгів).

Договір особистого строкового земельного сервітуту, укладений на виконання рішення міськради, всупереч вимогам Земельного кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» не зареєстрований у встановленому законом порядку.

Окрім цього, тимчасова споруда має більшу площу, ніж дозволено Положенням про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Полтава, та розташована у межах «червоних ліній» вулиць Жовтневої (нині Соборності) та Котляревського. Розміщення споруди не було погоджено з органами Національної поліції.

Наразі прокуратура направила до Полтавської міської ради лист про необхідність вжиття заходів щодо демонтажу тимчасової споруди.

 

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2608