Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

Обвинувальний акт щодо 3 неповнолітніх направлений до суду

Кременчуцька місцева прокуратура направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт щодо 3 неповнолітніх кременчуківців, підозрюваних у розбійному нападі.

Відповідно до матеріалів слідства, 13 січня цього року на вул. Першотравневій у Кременчуці підозрювані підійшли до 35-річного чоловіка і попросили цигарку. Почувши відмову, один із неповнолітніх вдарив його кулаком у груди. Потерпілий почав тікати, вскочив у автомобіль і попросив водія відвезти його додому. Але юнаки витягли чоловіка, побили і забрали  мобільний телефон.

Дії неповнолітніх кваліфіковані за ч. 2 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2504