Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2020

На Полтавщині судитимуть посадовця з Управління НКРЕКП, обвинуваченого у ДТП з двома загиблими

Прокуратура Полтавської області затвердила і направила до суду  обвинувальний акт стосовно посадовця з Управління Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у м. Києві та Київській області. Він обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України), у завідомому залишенні без допомоги потерпілих, які перебували в небезпечному для життя стані (ч. 1 ст. 135 КК України) та носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 263 КК України).

За даними слідства, 6 березня 2020 року, близько 17 год. 20 хв., на автодорозі Київ-Харків-Довжанський (територія Хорольського району) чоловік, керуючи автомобілем Jeep Cheroke у стані алкогольного сп’яніння (1,5 проміле), допустив зіткнення з автобусом Volkswagen та з місця події втік. У результаті ДТП водій та пасажирка автобуса загинули, малолітня дитина отримала тяжкі тілесні ушкодження,  5 людей – середні, 8 – легкі.

Під час огляду транспортного засобу підозрюваний добровільно вказав правоохоронцям на місце під водійським сидінням, де лежав мисливський ніж, дозволу на носіння якого не мав. 

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Хорольський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2132