Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2020

Незаконне позбавлення волі людей - трьом учасникам організованої групи з Горішніх Плавнів повідомили про підозру

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області 3 особам повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі людей, здійснюваному протягом тривалого часу, з корисливих мотивів, організованою групою та у передачі людини з метою експлуатації, з використанням обману, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 149 КК України).     

За даними слідства, житель м. Горішні Плавні в орендованому будинку організував центр для громадян, які не мали постійного місця проживання. До своєї «діяльності» він залучив ще двох місцевих мешканців. З метою отримання прибутку учасники групи надавали безхатьків зацікавленим особам на різні роботи, за що отримували гроші. Платою за працю виконавцям було харчування та забезпечення засобами індивідуальної гігієни.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 1984