Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

Вимагання чужого майна та вчинення розбою – трьом жителям Кременчука повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури 39-річному жителю Кременчука повідомлено про підозру в організації вимагання, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 189 КК України). Двом його спільникам, окрім вимагання, інкримінують  розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).   

За даними слідства, кременчуківець, обвинувачений в іншому кримінальному провадженні, перебуваючи під вартою, зателефонував синові та надав вказівку скоїти вимагання чужого майна. Останній разом зі своїм знайомим у м. Кременчук, погрожуючи господарю квартири предметом, зовні схожим на пістолет, усупереч волі потерпілого, зайшли до його оселі, побили та, узгоджуючи свої дії по телефону з організатором, поставили вимогу про передачу упродовж тижня 30 тис. грн. У подальшому обшукали житло і заволоділи ноутбуком, мобільними телефонами й іншими особистими речами потерпілого на загальну суму понад 60 тис. грн.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Також перевіряється причетність осіб до скоєння інших аналогічних злочинів.  

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  
кількість переглядів: 2015