Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2021

Незаконний обіг зброї та бойових припасів – до суду направлено обвинувальний акт стосовно жителя Полтавського району (ФОТО)

Полтавською окружною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт стосовно 55-річного жителя Полтавського району за незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів, а також збут бойових припасів без передбачених законом дозволів та незаконне виготовлення і переробку вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 263-1 КК України). 

За даними слідства, чоловік у травні минулого року зареєструвався в одному з інтернет-магазинів і здійснював купівлю-продаж вогнепальної зброї та бойових припасів. Також шляхом переробки саморобним способом придбаних частин вогнепальної зброї виготовив пістолет-кулемет конструкції Вацлава Холека «Somopal vz.26» калібру 7,62 мм.

У ході проведення обшуку за місцем проживання особи правоохоронцями вилучено вказаний пістолет-кулемет, пістолет «Вальтер» модель П-38 калібру 9 мм, що відносяться до вогнепальної зброї, та більше 700 набоїв, придатних  для  стрільби.

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Полтавський районний суд.

Довідково: вогнепальна зброя (нарізна воєнних зразків, несучасна стрілецька, спортивна, навчальна, охолощена, мисливська нарізна і гладкоствольна), бойові припаси до неї, холодна зброя, (арбалети, мисливські ножі тощо), пневматична зброя калібру понад 4,5 мм і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду тощо належать до предметів, на які поширюється дозвільна система.

Повноваження видавати та анулювати відповідно до законодавства дозволи на придбання, зберігання, носіння, перевезення і використання зброї, спеціальних засобів індивідуального захисту, боєприпасів тощо покладено на органи Національної поліції.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
 
кількість переглядів: 2305