Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2021

Безхазяйне приміщення колишнього підприємства отримає власника – на Полтавщині судом задоволено заяву прокуратури (ФОТО)

Семенівським районним судом задоволено заяву Полтавської обласної прокуратури про передачу безхазяйного нерухомого майна у комунальну власність. Йдеться про приміщення колишнього колективного підприємства «Семенівський міжгосподарський комбікормовий завод» площею майже 1260 кв. м вартістю понад 11 млн 300 тис. грн, розташоване у с. Веселий Поділ, на території Семенівської територіальної громади. 

Прокуратурою встановлено, що у 2019 році посадовими особами Семенівської селищної ради вказане приміщення взято на облік як безхазяйне майно, однак не вжито заходів для передачі його у комунальну власність. Реагуючи на порушення, прокуратура звернулася до суду.

Наразі вживаються заходи для виконання рішення суду.   

Довідково: відповідно до ст. 335 Цивільного кодексу України безхазяйною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий. Безхазяйні нерухомі речі беруться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою органу місцевого самоврядування, на території якого вони розміщені. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робиться оголошення у друкованих засобах масової інформації. Після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі вона за заявою органу, уповноваженого управляти майном відповідної територіальної громади, може бути передана за рішенням суду у комунальну власність.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2003