Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2021

Незаконна передача майна в оренду – судитимуть екскерівника комунального підприємства та директора комерційної структури

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього керівника полтавського комунального підприємства та директора групи харківських компаній.

За даними слідства, у 2019 році колишнім керівником комунального підприємства передано харківським компаніям у користування виробничі будівлі, гаражі, спецтехніку. Водночас комерційною структурою не здійснено оплату за оренду рухомого та нерухомого майна, що спричинило комунальному підприємству понад 500 тис. грн збитків.

Також у рамках досудового розслідування встановлено факт намагання службовою особою комерційної структури заволодіти коштами комунального підприємства на суму майже 600 тис. грн шляхом підробки документів щодо ремонту транспортних засобів, який фактично не здійснено.

Таким чином, колишній керівник комунального підприємства обвинувачується у пособництві у замаху на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у великому розмірі; зловживанні службовим становищем,  що  спричинило  тяжкі  наслідки, та службовому підробленні  (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 191; ч. 2 ст. 364; ч. 1 ст. 366 КК України).

Директор групи харківських компаній обвинувачується у замаху на заволодіння чужим майном шляхом зловживання  службовим становищем, вчиненому  у  великому  розмірі, та службовому підробленні  (ч. 2  ст. 15, ч. 4   ст. 191; ч. 1 ст. 366 КК України).

У рамках досудового розслідування з метою попередження протиправного та безоплатного використання майна комунального підприємства арештовано і вилучено 18 одиниць спецтехніки та автотранспорту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Полтавській області.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  

 

кількість переглядів: 2359