Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2021

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури двом чоловікам повідомлено про підозру у хуліганстві, вчиненому групою осіб

Полтавською окружною прокуратурою здійснюється нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва у кримінальному провадженні стосовно 28-річного полтавця та 30-річного жителя Великої Багачки. Досудове розслідування проводиться слідчим відділом Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.
 
За даними слідства, у березні цього року вночі на вул. Ляхова у Полтаві, маючи умисел на грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, чоловіки взяли із салону автомобіля, що перебував у користуванні одного із фігурантів, пістолет «Baredda S56», з якого по черзі намагалися здійснити постріли. У подальшому, отримавши до рук зброю, житель Великої Багачки зробив два постріли вгору і передав пістолет полтавцю, який поклав його до салону авто, після чого на вказаному автомобілі особи залишили місце події.
 
У ході огляду місця події правоохоронцями вилучено патрони, які, за висновком судово-балістичної експертизи, придатні для стрільби снарядом травматичної дії. 
 
Чоловікам повідомлено про підозру у хуліганстві, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України). Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
Окрім цього, Полтавською обласною прокуратурою в Ленінському районному суді Полтави підтримується публічне обвинувачення стосовно вищезгаданого полтавця за хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї та іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 КК України). Йдеться про подію, що сталася у серпні 2017 року на пляжі «Дублянщина» у Полтаві.   
 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1844