Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2021

Жителя Полтави заочно судитимуть за участь у терористичній організації

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 53-річного жителя Полтави за участь у діяльності терористичної організації  (ч. 1. ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з листопада 2015 року і до цього часу полтавець у складі так званого «1 батальйону територіальної оборони 1 армійського корпусу» бере участь у діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка» проти Збройних Сил України, сил Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

На непідконтрольній українській владі території обвинувачений забезпечує налаштування та ремонт каналів зв’язку незаконних збройних формувань. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.

Довідково: спеціальне досудове розслідування здійснюється стосовно одного чи декількох підозрюваних згідно із загальними правилами досудового розслідування, передбаченими Кримінальним процесуальним кодексом України, на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні щодо злочинів, передбачених рядом статей Кримінального кодексу України, стосовно підозрюваного, крім неповнолітнього, який переховується від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території України, на території держави, визнаної Верховною Радою України  державою-агресором, з метою ухилення від кримінальної відповідальності та/або оголошений у міжнародний розшук.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2207