Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2021

Зловживання службовим становищем, що спричинило державі майже 9,4 млн грн збитків, – кримінальне провадження за цим фактом прокуратурою передано до НАБУ

За процесуального керівництва Глобинської окружної прокуратури відділом поліції № 1 Головного управління Національної поліції в Полтавській області здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати ввіреного майна та зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, упродовж вересня-листопада минулого року внаслідок реалізації одним із державних підприємств майже 5 тис. тонн зерна кукурудзи за цінами, значно нижчими ринкових, державі спричинено майже 9 млн 400 тис. грн збитків. 

Враховуючи суму завданих збитків та беручи до уваги можливу причетність до скоєння злочину службових осіб державного підприємства та його полтавської філії, відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України Глобинською окружною прокуратурою підслідність вказаного кримінального провадження визначено за Національним антикорупційним бюро, якому для подальшого досудового розслідування передано матеріали провадження.

Довідково: детективи Національного антикорупційного бюро України здійснюють досудове розслідування кримінальних корупційних правопорушень за наявності хоча б однієї з умов, зазначених у ч. 5 ст. 216 КПК України. У вказаному кримінальному провадженні – розмір завданої шкоди в п’ятсот і більше разів перевищує розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на час вчинення кримінального правопорушення (якщо кримінальне правопорушення вчинено службовою особою суб’єкта господарювання, у статутному капіталі якого частка державної власності перевищує 50 відсотків).

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1966